четвер, 25 листопада 2021 21:37

У Чехії оголосили надзвичайний стан

У Чехії оголосили надзвичайний стан
Країна 20 грудня отримає 300 тис. доз вакцини для імунізації дітей до 12 років. Фото: pixabay.com

Чехія через пандемію коронавірусу на 30 днів запроваджує надзвичайний стан.

Рішення про відповідні заходи уряд ухвалив у четвер, 25 листопада, повідомляє Ceske Noviny.

"Із огляду на несприятливу епідеміологічну ситуацію ми вирішили оголосити надзвичайний стан, який почне діяти з опівночі 26 листопада. Досвід інших країн доводить, що високий рівень вакцинації означає низький рівень госпіталізації", - заявив в.о. прем'єра Чехії Андрей Бабіш.

Політик закликав співвітчизників вакцинуватися й не вірити у міфи антивакцинаторів. Бабіш також поінформував, що країна 20 грудня отримає 300 тис. доз вакцини для імунізації дітей до 12 років.

Крім того, Чехія запровадила обов'язкову вакцинацію для працівників медичних закладів і соцслужб, а також військових, поліцейських, пожежних та громадян старших 60 років. Надзвичайний стан означатиме заборону проведення різдвяних ярмарків, а також вживання їжі та алкоголю у громадських місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС змінює правила в'їзду для українських туристів

Протягом 24 листопада в Чехії підтвердили 18 004 нових випадки інфікування. Госпіталізували 5 886 людей, із них 850 – у важкому стані. Захворюваність на 100 тис. населення протягом тижня сягнула 1 097. Гірша ситуація лише в сусідній Словаччині, де цей показник сягає 1 351 на 100 тис. населення. У президента Чехії 77-річного Мілоша Земана 25 листопада виявили коронавірус.

У зв'язку з коронавірусом надзвичайний стан вперше оголосили у Чехії 12 березня минулого року. Вдруге – 5 жовтня 2020-го. Він діяв до 11 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії оголосили надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі