вівторок, 01 грудня 2020 04:30

У Британії проти невакцинованих від Covid-19 введуть обмеження

У Британії проти невакцинованих від Covid-19 введуть обмеження
У Британії заговорили про добровільну вакцинацію. Фото: REUTERS

У Великобританії люди, які відмовляються робити щеплення від Covid-19, можуть зіткнутися з певними обмеженнями.

Зокрема, ресторани, бари, кінотеатри і спортивні заклади у майбутньому можуть їх не пускати. Таке припущення зробив британський міністр Надім Захаві, відповідальний за вакцинацію від коронавірусу, повідомляє Reuters.

Захаві сказав, що вакцинація повинна бути добровільною. Однак інформація про вакцинування людини від Covid-19 може бути вказана в телефонному додатку, який інформуватиме місцевих лікарів про статус особи.

"Але я також думаю, що ресторани, бари, кінотеатри та інші місця, спортивні споруди, ймовірно, також будуть використовувати цю систему", - сказав Захаві.

"Тиск буде в обох напрямках: з боку постачальників послуг, які скажуть: покажіть нам, чи ви були вакциновані. Але ми також зробимо цю технологію максимально простою і доступною", - додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія-виробник вакцини заявила про її 100% ефективність

Захаві сказав, що Google, Facebook і Twitter повинні робити більше для перевірки фактів щодо протилежних поглядів на вакцини.

Разом з тим він відмовився назвати будь-яку конкретну дату початку вакцинації, оскільки жоден з препаратів ще не був схвалений у Британії для широкого використання.

Для всіх жителів Чехії запровадять безкоштовне вакцинування від коронавірусу. Водночас щеплення буде добровільним. Міністр охорони здоров'я країни Ян Блатни повідомив, що витрати на вакцинацію покриватимуться з коштів обов'язкового медичного страхування.

Зараз ви читаєте новину «У Британії проти невакцинованих від Covid-19 введуть обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі