середа, 29 липня 2020 14:12

У Білорусі затримали групу бойовиків іноземної військової компанії

У Білорусі затримали групу бойовиків іноземної військової компанії
Правоохоронці Білорусі затримали бойовиків. Фото: Reuters

Державне агентство Білорусі заявило, що під Мінськом було затримано 32 бойовиків "іноземної приватної військової компанії".

Відзначено, що групу затримали вночі в середу, 29 липня, пише Белта.

Деталей про затримання поки що не повідомляють. Це єдина офіційна інформація. Хто саме ці бойовики і яку приватну військову компанію представляють, також невідомо.

Видання "Настоящее время" пише, що прессекретар Слідчого комітету Сергій Кабаковіч запевнив: "Усе буде в офіційних каналах". А пресслужби комітету державної безпеки і міністерства внутрішніх справ Білорусі на дзвінки журналістів не відповідають.

"Радіо Свобода" нагадує, що нещодавно президент Білорусі Олександр Лукашенко попереджав про можливу дестабілізацію ситуації перед виборами. Президент країни припустив, що для цього можуть використовувати "підготовлених бойовиків приватних військових компаній".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 200 затриманих і автозаки на вулицях: у Білорусі відловлюють мітингувальників

На виборах президента Білорусі 2006 року вже була подібна ситуація. Тоді Лукашенко також попереджав про можливу дестабілізацію. А в день виборів державні ЗМІ повідомили про запобігання теракту в центрі Мінська. Деталі спецоперації невідомі.

У Білорусі останнім часом відбуваються протести на підтримку кандидатів у президенти, яких не допускають до реєстрації. Нещодавно президент Олександр Лукашенко заявив, що йому не сподобалася робота іноземних видань, які висвітлювали протести в Мінську. Він звинуватив закордонні ЗМІ у підбурюванні та пригрозив відібрати акредитацію і видворити журналістів із країни.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі затримали групу бойовиків іноземної військової компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі