четвер, 13 серпня 2020 18:26

У Білорусі приземлився спецборт ПКС Росії
2

У Білорусі приземлився спецборт Повітряно-космічних сил Росії.

Ту-134АК з бортовим номером RA-65690 в середу, 12 серпня, о 9:44 вилетів з військового аеродрому "Чкаловський" в Московській області РФ, потім його сигнал зафіксували в районі населеного пункту Замок в Мінській області Білорусі. Про це повідомляє сервіс FlightRadar.

Кого перекинули у Білорусь спецбортом та чи він відправлений з іншою метою невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди вийшли на вулиці за свою свободу і хочуть змін - реакція соцмереж на протести в Білорусі

Варто зазначити, що Ту-134АК – літак з салоном підвищеної комфортності на 24 місця і салоном люкс на 13 пасажирів. Борти такого типу, як правило, мають засоби спецзв'язку і призначаються в основному для урядових перевезень. Водночас, VIP-лайнер відрізняється наявністю других дверей з вбудованим трапом для пасажирів. RA-65690 – це борт ПКС Росії представницького VIP-класу. На ньому літають російські військові рангом не нижче ніж заступники міністра оборони РФ з обслугою.

FlightRadar повідомив про приземлення спецборту Повітряно-космічних сил Росії. Фото: flightradar24.com
FlightRadar повідомив про приземлення спецборту Повітряно-космічних сил Росії. Фото: flightradar24.com

У мережі обговорюють наступні версії:

борт перекинув російських снайперів або зброю, яку будуть використовувати проти протестувальників у Білорусі;
борт повинен забрати бойовиків "ПВК Вагнера", які раніше прибули у Білорусь групами, одна з груп була затримана КДБ Білорусі напередодні;
мета борту – виконати обидві дії, зазначені у попередніх версіях.

Як зазначається, крім літака з бортовим номером RA-65690, у Мінськ о 11:15 вилетів також інший російський борт з номером RA-65992. Через 3 години другий борт вилетів у зворотному напрямку до РФ.

Президент України Володимир Зеленський закликає українців не їздити в Білорусь. Оскільки там зараз складна і нестабільна ситуація.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі приземлився спецборт ПКС Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі