середа, 15 вересня 2021 23:16

У Білому домі не підтвердили надання Україні систем "Залізний купол"

У Білому домі не підтвердили надання Україні систем "Залізний купол"
Систему ППО "Залізний купол" розробив Ізраїль для захисту населення. Фото: Defence Express

Прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі не підтвердила інформацію про постачання Україні систем протиракетної оборони "Залізний купол".

"Я маю звірити це з командою. Ми заявляли про надання додаткової допомоги під час зустрічі (президентів – ред.). Однак, що стосується конкретики, мені необхідно уточнити у членів моєї команди", сказала Псакі на брифінгу.

Раніше газета Politico написала, що кілька членів конгресу США включили в законопроект про оборону на 2022 рік поправку, яка передбачає продаж або передачу Україні нових систем протиповітряної і протиракетної оборони. Серед них фігурувала і батарея "Залізний купол".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таран хоче протиракетну систему, як в Ізраїлю: розглядають можливість закупівлі

Система протиповітряної оборони "Залізний купол" була розроблена ізраїльським підприємством Rafael у співпраці з американським ВПК. Її призначення - захист цивільного населення Ізраїлю від ракетних атак радикальної групи "ХАМАС".

Система здатна перехоплювати і знищувати тактичні некеровані ракети і артилерійські снаряди, випущені з відстані від 4 до 70 км.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі не підтвердили надання Україні систем "Залізний купол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі