четвер, 29 липня 2021 07:00

У бійні в тюрмі загинуло 62 людини

У бійні в тюрмі загинуло 62 людини
Тюрма після заворушень / Getty Images

29 липня 2019-го в результаті конфлікту в бразильській в'язниці Альтаміра між наркобандами загинули 62 людини. 16 людей вбили, ще 46 померли від задухи в результаті пожежі.

Групове насильство в бразильських в'язницях - звичайна справа. Однак офіційні особи повідомили, що до початку заворушень ув'язнені не подавали ознак, що почнуть таку бійню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З кузовів автомашин текла кров". Судилище над Кенгірськими повстанцями

У в'язниці утримувалося 450 в'язнів. Там було лише 33 охоронці, що недостатньо для безпеки. Нову в'язницю будували поруч для розміщення зайвих в'язнів. Багато ув'язнених сиділи в старих блоках. Їх конструкція посилила пожежа.

Одна велика банда, яка має давню історію запеклих зіткнень з іншою великою бандою, сиділи в різних корпусах. Атака стала частиною давньої війни за регіони торгівлі наркотиками.

Близько 7:00, коли подавали сніданок, спалахнуло насильство після того, як члени банди, розміщені в одному блоці, підпалили інший блок, в якому були члени іншої банди. Двох тюремних охоронців спочатку взяли в заручники, але звільнили невдовзі після того, як почалася пожежа. Стара будівлі в'язниці сприяла пожежі.

Співробітники поліції не змогли увійти до будівлі через пожежу. Бійня між бандами тривала п'ять годин і закінчилося в полудень. Під час обшуків у в'язниці знайшли багато саморобних лез.

Зараз ви читаєте новину «У бійні в тюрмі загинуло 62 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі