субота, 31 липня 2021 12:35

У бар з ковід-сертифікатом: Чорногорія запровадила нові правила

У бар з ковід-сертифікатом: Чорногорія запровадила нові правила
Чорногорія ввела нові правила відвідування низки заходів та отримання послуг. Фото: pexels.com

Чорногорія запровадила вимогу ковід-сертифікату для доступу до низки заходів та послуг. Таким чином намагатимуться стримати зростання кількості заражень коронавірусом.

З 30 липня і щонайменш до 20 серпня сертифікат вимагатимуть для відвідання ресторанів і барів у приміщенні, нічних клубів та спортивних заходів. Також стає обов'язковим для всіх працівників ресторанів і барів, повідомляє "Європейська правда".

Ковід-сертифікат може підтверджувати повне щеплення від коронавірусу, або негативний ПЛР-тест, не давніший 72 годин чи антиген-тест, не давніший 48 годин, або перенесену хворобу, за умови, що позитивний тест був отриманий не менше ніж 14 і не більше 180 днів тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Португалія відкриває кордони для українців: що потрібно знати

Контроль буде здійснюватися за допомогою смартфону, який зчитуватиме QR-код із сертифікату. На вході у заклади потрібно буде показувати посвідчення особи.

На неповнолітніх вимоги поширюються тільки для відвідання дискотек або спортивних закладів.

Масові зібрання та фестивалі переносять на період після 20 серпня.

В Інституті громадського здоров'я зазначили, що обмеження прийняли з огляду на те, що найбільше сприяють поширенню коронавірусу масові скупчення невакцинованої молоді. Спершу дискотеки та нічні клуби зовсім закрили до набрання чинності новими правилами.

Правила стосуються, зокрема, туристів.

Міністерство охорони здоров'я Чорногорії повідомляло, що на території країни діє цифровий ковід-сертифікат ЄС та інших країн, які мають QR-код. Туристи, які мають сертифікат про вакцинацію без QR-коду, можуть верифікувати документ в будь-якому закладі охорони здоров'я, і він буде дійсним протягом усього часу перебування в Чорногорії.

Зараз ви читаєте новину «У бар з ковід-сертифікатом: Чорногорія запровадила нові правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі