субота, 29 березня 2008 14:10

У Баку встановлять пам"ятник Тарасу Шевченку

Пам"ятник українському поету та художнику Тарасу Шевченку буде встановлений у квітні цього року в столиці Азербайджану - Баку, повідомляє "Новости-Азербайджан".

Планується, що в урочистій церемонії відкриття монумента візьмуть участь президенти двох країн Віктор Ющенко та Ільхам Алієв.

Посол України в Азербайджані Степан Волковецький сказав, що відкриття пам"ятника Шевченкові "увійде до історії українсько-азербайджанських відносин". "Реалізація цього проекту є результатом зустрічей президентів України і Азербайджану, що ще раз підкреслює історичну дружбу між нашими країнами", - заявив посол, слова якого наводить прес-служба посольства України в Баку.

"Для України Тарас Шевченко - більш ніж національний поет. Для нас він є національним пророком, тому що його ідеї лягли в основу національного відродження нашої країни. От чому його "Кобзар" став надалі Біблією для українського народу", - додав Волковецький.

Монумент створила авторська група під керівництвом відомого українського скульптора Ігоря Гречаника. Автори відійшли від традиційного зображення українського Кобзаря, представляючи поета в молоді роки, коли він підніс людям свого знаменитого "Кобзаря".

На цьому тижні українська сторона вже доставила пам"ятник до Баку. У свою чергу, бакинська влада закінчує роботи з капітальної реконструкції площі напроти кінотеатру "Дружба" на проспекті Азадлиг, де буде встановлено монумент, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Баку встановлять пам"ятник Тарасу Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі