понеділок, 30 листопада 2020 12:16

У 101 рік пережила іспанський грип та двічі коронавірус

У 101 рік пережила іспанський грип та двічі коронавірус
Ілюстративне фото. Швидка допомога в Італії / Reuters

Жителька італійської Ломбардії за 101 рік життя перехворіла так званим іспанським грипом понад 100 років тому і двічі коронавірусом.

Жителька міста Сондріо, відома як баба Марія, народилася 1919 року, пише видання Corriere della Sera. У дитинстві вилікувалася від іспанського грипу. Навесні цьогоріч вона заразилася коронавірусом. У вересні знову захворіла на Covid-19 й успішно вилікувалася. Про це пише польське видання DoRzeczy.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в десятці країн, де коронавірус поширюється особливо швидко

"Це один з небагатьох таких випадків у світі. Надзвичайна стійкість", - написав у листі-привітанні до жінки глава регіонального уряду Аттіліо Фонтана.

Після піку захворювань на коронавірус в Італії в середині серпня, кількість нових випадків йде на спад. У день фіксують понад 20 тис. нових заражень. Загалом у країні захворіли 1,59 млн осіб. Майже 55 тис. померли.

Італія на 8-му місці у світі за кількістю хворих на коронавірус, на 6-му за кількістю смертей. А також на 4-му за кількістю загиблих на 1 млн населення – 910,55.

Зараз ви читаєте новину «У 101 рік пережила іспанський грип та двічі коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі