понеділок, 25 жовтня 2021 07:50

Тюремна лікарня не є безпечною для Саакашвілі - омбудсмен

Тюремна лікарня не є безпечною для Саакашвілі - омбудсмен
Омбудсмен вважає, що Саакашвілі потрібно буде перевести до цивільної клініки. Фото: Reuters

Лікувальний заклад №18 спеціальної пенітенціарної служби не є безпечним для колишнього президента Михеіла Саакашвілі.

Про це заявила омбудсменка Грузії Ніно Ломджарія. Її співробітники перевірили якість готовності лікувального закладу №18 до прийому Саакашвілі. Встановили, що лікарня не відповідає вимогам, необхідним для надання йому повноцінної медичної допомоги.

"Наприклад, у цьому закладі не зможе бути проведено магнітно-резонансне обстеження, комп'ютерна томографія, дуплексне сканування. Також в установі на цей час не працює лікар-реаніматолог, однак, як пояснюють в адміністрації, чекають відповідного фахівця в найближчий період", - сказала омбудсмен.

Може виникнути потреба періодично перевозити Саакашвілі в цивільну клініку.

Ломджарія бачить ризики можливих інцидентів з іншими ув'язненими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі написав листа меру Львова

"Інфраструктура і середовище не виключають ризики вербальної агресії і шуму, словесних образ та психологічного тиску з боку певних груп ув'язнених", - сказала вона.

Апарат омбудсмена вважає, що спеціальна пенітенціарна служба міністерства юстиції Грузії повинна вибрати альтернативне медичний заклад для Саакашвілі.

Міхеіла Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і у день затримання оголосив голодування. За вісім днів голодування Саакашвілі схуд на 12 кг, заявив адвокат.

Саакашвілі не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Ґелашвілі. І оголосили в розшук. Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах.

Зараз ви читаєте новину «Тюремна лікарня не є безпечною для Саакашвілі - омбудсмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі