пʼятниця, 12 червня 2020 09:21

Twitter заблокував сотні тисяч акаунтів, пов'язаних з урядами Китаю, Росії та Туреччини

Twitter заблокував сотні тисяч акаунтів, пов'язаних з урядами Китаю, Росії та Туреччини
Twitter заблокував сотні тисяч акаунтів за маніпулятивні висловлювання. Фото: unsplash.com

Twitter оголосив у четвер, що закрив понад 170 тис. облікових записів, пов'язаних з урядом Китаю. Під час аналізу облікових записів виявили, що вони розповсюджують маніпулятивні висловлювання навколо протестів у Гонконзі, Covid-19 та інших тем.

Про це в четвер повідомили в компанії, пише CNN.

Експерти Twitter заявили, що акаунти "поширювали геополітичні наративи, сприятливі для Комуністичної партії Китаю". Тому через порушення політики щодо маніпулювання платформою ці профілі заблокували.

Рене Ді Реста, керівник досліджень в інтернет-обсерваторії Стенфорда також проаналізував облікові записи. Він зазначив, що багато акаунтів, на яких розміщували інформацію про Covid-19 упродовж весни, були створені лише наприкінці січня.

"Розповіді навколо Covid вихваляють реакцію Китаю на вірус, тоді як твіти також використовують пандемію для протидії американським та гонконзьким активістам", - написав Ді Реста у звіті.

Twitter офіційно заблоковано в Китаї, хоча багато людей у країні мають доступ до нього за допомогою VPN. Серед цілей китайської кампанії були закордонні китайці. За допомогою твітів, які писалися переважно китайською мовою, "намагалися використати свої можливості для розширення впливу партії-держави", за даними Австралійського інституту стратегічної політики, який аналізував акаунти.

Компанія ідентифікувала 23 750 активних облікових записів, які створювали контент, сприятливий для Пекіна. Ще 150 тис. облікових записів використовували для ретвіту цього вмісту. Активні акаунти сукупно створили 348 608 твітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Twitter видалить заблоковані акаунти через підозрілу активність

Це не перша така акція в компанії. У серпні 2019 року Twitter вже видаляв близько тисячі облікових записів, які працювали в материковому Китаї і "навмисно сіяли політичну ворожнечу в Гонконгу".

Компанія також заявила, що закрила акаунти, пов'язані з Росією та Туреччиною. Twitter знайшов понад тисячу облікових записів, які рекламували владну партію "Єдина Росія". У Туреччині в мережі 7404 акаунтів розміщали вміст, сприятливий для турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана. Дослідники Стенфорда заявили, що з цих профілів зробили 37 млн твітів.

У компанії повідомили, що закриті облікові записи розмістять в архіві, де твіти можна буде вивчити.

Соцмережа Twitter видалила функцію, яка давала можливість користувачам відправляти анімовані файли АPNG. У компанії вважають гіфки дуже цікавими, проте вони не відповідають їхнім налаштуванням щодо автовідтворення.

Зараз ви читаєте новину «Twitter заблокував сотні тисяч акаунтів, пов'язаних з урядами Китаю, Росії та Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі