четвер, 26 листопада 2020 14:30

Трупи тварин виштовхує з-під землі

Трупи тварин виштовхує з-під землі
Масові поховання трупів норок / Getty Images

Влада Данії не достатньо глибоко закопала десятки тисяч вбитих норок, тож частина трупів з'явилася на поверхні, загрожуючи здоров'ю громадян.

Крім того, місцеві ЗМІ повідомили, що тварин, можливо, поховали заблизько до озер і підземних вод, що загрожує забрудненню ґрунту і джерел питної води. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: у країні знищили всіх норок

"Через розкладання тіл утворюються гази. Тож іноді трупи виштовхує з землі", - пояснив представник данської національної поліції Томас Крістенсен.

Проблема в тому, що піщаний ґрунт в регіоні занадто легкий. Тому слід насипати більше землі. Міністерство екології Данії заявило, що територія поховань цілодобово контролюватиметься, поки не зведуть огорожу, щоб уникнути загроз для тварин і людей.

Найбільший у світі експортер норкового хутра, Данія оголосила на початку листопада, що вб'є понад 15 млн норок після виявлення у тварин мутованого штаму коронавірусу, який міг поставити під загрозу ефективність майбутніх вакцин проти Covid-19.

Через рішення почалася політична криза, пов'язана з частковою незаконністю розпорядження уряду. За підрахунками, місцеві фермери вже вбили понад 10 млн тварин.

Зараз ви читаєте новину «Трупи тварин виштовхує з-під землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі