четвер, 11 жовтня 2018 16:00

"Треба відбирати в американців свердла" - соцмережі тролять Роскосмос

"Треба відбирати в американців свердла" - соцмережі тролять Роскосмос
Священник РПЦ освячує російську ракету перед запуском

У четвер, 11 жовтня, російська космонавтика зазнала чергового фіаско. На 119 секунді після старту з космодрому Байконур у Казахстані до Міжнародної космічної станції у носія Союз-ФГ аварійно відключилися двигуни другого ступеня.

"Можливо, через погане кріплення при відділенні блоків другого щабелю один ыз них міг зачепити центральний блок, що спричинило аварію", - передає слова джерела із Роскосмосу Новое время.

Астронавтам Ніку Хейгу та Олексію Овчиніну вдалося аварійно приземлитися у рятувальній капсулі. До них відправили пошуково-рятувальний загін.

Користувачі соцмереж вже поклали провину на РПЦ. Вони вважають, що їхній священик недостатньо якісно освятив ракету перед стартом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія "Союзу-ФГ": повідомили стан космонавтів

25 липня 2018-го американська компанія SpaceX успішно запустила ракету-носій Falcon 9 із 9 комунікаційними супутниками. Ракета стартувала з космодрому Ванденберг у Каліфорнії.

Зараз ви читаєте новину «"Треба відбирати в американців свердла" - соцмережі тролять Роскосмос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі