четвер, 30 листопада 2017 17:57

Трамп знайшов заміну своїй "правій руці"

Трамп знайшов заміну своїй "правій руці"
Тіллерсон відверто не поділяв агресивну політику Трампа. Фото: Reuters

Президент США Дональд Трамп готовий звільнити держсекретаря Рекса Тіллерсона.

На посаді його замінить Майк Помпео, повідомляє Daily Mail.

Заміна станеться протягом наступних кількох тижнів.

Причиною кадрових перестановок у Білому домі є конфлікт, котрий триває між Трампом та Тіллерсоном протягом останнього часу.

Майк Помпео обіймає посаду директора ЦРУ.

Його замінить республіканець з Арканзасу Том Коттон.

План зі звільнення Тіллерсона розробив начальник штаба Трампа Джон Келлі. Перестановка відбудеться в кінці 2017 чи на початку 2018.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не є поведінкою відповідальної нації - Тіллерсон про Росію

Напруга у відносинах між президентом і держсеком особливо загострилася після зустрічі на найвищому рівні в Пентагоні 20 червня, повідомляє Slate.

Трамп оголосив про намір побудувати десятки тисяч одиниць ядерного озброєння. Після того, як президент покинув зустріч, Тіллерсон тихцем назвав Трампа "грьобаним бовдуром".

Трамп постійно іронізував над Тіллерсоном. Перебуваючи в Пекіні під час азійського турне, твітнув: "Тільки-но сказав Тіллерсону, що він витрачає час, намагаючись домовитися з нашим маленьким Людиною-ракетою" (мав на увазі Ким Чен Ина - Gazeta.ua).

Тіллерсон відповів, що сподівається вирішити конфлікт з Пхеньяном шляхом перемовин.

Питання миротворців, надання Україні летальної зброї - стали відомі деталі розмови президента Петра Порошенка та помічника держсекретаря США Рекса Тіллерсона з питань Європи та Євразії Весса Мітчела.

Питання надання летальної зброї лишається на повістці денній. Мітчел сказав: "Як підкреслював міністр оборони США Меттіс, надання Україні летальної зброї - одна з можливостей, які ще розглядають".

Зараз ви читаєте новину «Трамп знайшов заміну своїй "правій руці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі