середа, 05 вересня 2018 10:07

Трамп пропонував ліквідувати Асада - ЗМІ

Трамп пропонував ліквідувати Асада - ЗМІ
Дональд Трамп пропонував убити сирійського диктатора Башара аль-Асада. Фото:madote.com

Голова Білого дому Дональд Трамп пропонував ліквідувати сирійського президента Башара аль-Асада після хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб у квітні торік.

Про це йдеться у книжці "Страх: Трамп у Білому домі" за авторством одного із редакторів Washington Post Боба Вудворда. Трамп відмовився давати інтерв'ю, тож журналіст поспілкувався із колишніми працівниками адміністрації президента.

Вудворд стверджує, що після хіматаки президент спілкувався телефоном із міністром оборони Джоном Меттісом і сказав про Асада: "Убиймо його н*хрін! Убиймо їх дох*ра!"

Меттіс відповів, що готовий це зробити. Але поклав слухавку та сказав своєму високопоставленому помічнику, що треба бути більш зваженим. Після того США розробили план ракетного удару по Сирії.

Міністр оборони прокоментував наведену у книжці цитату. Назвав її результатом багатої фантазії автора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "США збиватимуть російські літаки над Сирією"

Вудворд розповідає, що Трамп відчуває шалену паранойю через розслідування втручання Росії в американські вибори. Також під час нарад засуджував військову присутність біля Північної Кореї та розвідувальну операцію там. Натомість він зосереджений на еміграції та ЗМІ.

"Міністри оборони не завжди мають змогу обрати президентів, на яких вони працюють", - сказав колись своєму оточенню Меттіс і всі розсміялись.

"Він ідіот. Марно намагатися переконати його в чомусь. Зійшов із рельс. "Поїхавший". Не знаю, чому ми всі тут. Це найгірша робота, яка у мене колись була", - говорив про Трампа начальник штабу Білого дому Джон Келлі, згідно з книжкою.

Коли рукопис був готовий, президент зателефонував журналісту. Попередив, що у того виходить погана книга. І сказав, що готовий до спілкування. Вудворд відповів, що робота заснована лише на інтерв'ю, які він провів.

Російські та сирійські літаки завдали удару по сільській місцевості на західному кордоні провінції Ідліб. Загинули 13 цивільних осіб. Авіаудар нанесли через кілька годин після заяви президента США Дональда Трампа, щоб Росія утрималася від атаки на Ідліб.

Зараз ви читаєте новину «Трамп пропонував ліквідувати Асада - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі