Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 08:02

Трамп попередньо схвалив угоду щодо TikTok

Трамп попередньо схвалив угоду щодо TikTok
ByteDance, яка буде володіти 80% TikTok Global, на 40% належить американським інвестфондам, і, таким чином, з урахуванням часток Oracle і Walmart, TikTok Global буде контролюватися інвесторами з США. Фото: pexels.com

Американський президент Дональд Трамп заявив, що попередньо схвалив угоду між Oracle Corp., Walmart Inc. і ByteDance Ltd. зі створення нової компанії під назвою TikTok Global для запуску програми обміну відео в США.

Про це він повідомив американським журналістам, передає "Інтерфакс".

"Вона готується. Я дав попередню згоду. У нас повинна бути повна безпека", - сказав Трамп.

Як очікується, TikTok Global створить понад 25 тис. нових робочих місць у США та забезпечить податкові надходження на понад $5 млрд до бюджету країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США намагалися отруїти Трампа - ЗМІ

В серпні Трамп зобов'язав американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією-власником додатка ByteDance. Також президент США заявляв, що якщо до 15 вересня TikTok не буде проданий американської компанії - робота додатки в країні буде припинена. 24 серпня стало відомо, що TikTok оскаржив в суді указ Трампа.

ByteDance, яка є власником мережі TikTok, відмовилася продавати американський сегмент корпорації Microsoft. Покупцем стануть корпорації Oracle і Walmart, які придбають в цілому 20% TikTok Global.

ByteDance, яка буде володіти 80% TikTok Global, на 40% належить американським інвестфондам, і, таким чином, з урахуванням часток Oracle і Walmart, TikTok Global буде контролюватися інвесторами з США.

Зараз ви читаєте новину «Трамп попередньо схвалив угоду щодо TikTok». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути