понеділок, 30 листопада 2020 05:26

Терористи жорстоко вбили десятки селян

Терористи жорстоко вбили десятки селян
За словами свідків, деякі загиблі були застрілені, в інших було перерізано горло. Фото з відкритих джерел

На північному сході Нігерії внаслідок жорстокого нападу загинули десятки осіб. Про це повідомив гуманітарний координатор ООН у Нігерії Едвард Каллон.

Спершу у повідомленні координатора ООН йшлося про щонайменше 110 загиблих, однак згодом число жертв було скориговане на "десятки цивільних", пише DW. За даними представника ООН, напад, скоєний напередодні у селищі Кошобе і сусідніх громадах у штаті Борно, здійснили озброєні бойовики, які пересувалися на мотоциклах.

Під час нападу вони вбивали чоловіків і жінок, які в цей час на рисових полях збирали врожай. Також повідомляється про багатьох поранених, декілька жінок були викрадені. За словами свідків, деякі загиблі були застрілені, в інших було перерізано горло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертник підірвав авто біля військової бази

На даний час жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність за напад, але відомо, що найактивніше в районах центральної та північної Нігерії діють бойовики ісламістського терористичного угруповання "Боко Харам".

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, на північному сході Нігерії та в прилеглих країнах внаслідок дій ісламістів за останні десять років біженцями стали приблизно 2,4 мільйона людей.

У Кабулі внаслідок нападу на приватну школу загинули щонайменше 24 людини, ще понад 50 - отримали поранення. Переважна більшість загиблих - молоді люди віком від 15-ти до 26 років.

Зараз ви читаєте новину «Терористи жорстоко вбили десятки селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі