середа, 03 липня 2019 19:24

Терористи ІДІЛ можуть відновити сили

Терористи ІДІЛ можуть відновити сили
Вихід США з Сирії може допомогти терористам. Фото: argumentua.com

Терористи ІДІЛ після виходу американських військ з Сирії можуть зібратися з силами та знову почати захоплювати території.

"Ми очікуємо, що цю слабину виправлять коаліційні сили. І ми отримуємо дуже обнадійливі сигнали від них", - сказав представник США в Сирії й коаліції з боротьби проти Ісламської держави Джеймс Джефрі, пише Foreign Policy.

Жодна союзна країна досі не взяла на себе зобов'язання відправити додаткові сили у Сирію. Це може дати можливість ІДІЛ відновити свою діяльність, вважає аналітик Центру стратегічних і міжнародних досліджень Мелісса Далтон.

Першим кроком до збільшення участі партнерів США повинна стати угода між Туреччиною і Сирійськими демократичними силами про захист кордону, вважає вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп оголосив про перемогу над ІДІЛ у Сирії

У 2018 році більшість територій ІДІЛ звільнили від терористів. Зараз бойовики ведуть партизанську боротьбу.

"Ісламська держава почала реконструкцію ключових можливостей в кінці 2018 року, що дозволить їй вести ще більш агресивні атаки у найближчі місяці", - йдеться у звіті Інституту досліджень війни.

Бойовики "Ісламської держави" оголосили про створення своєї провінції в Індії. Про це заявили після боїв із силами безпеки у регіоні Кашмір.

Зараз ви читаєте новину «Терористи ІДІЛ можуть відновити сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі