субота, 31 липня 2021 15:48

Танцюватимуть 48 годин: у нічних клубах проведуть ковід-експеримент

Танцюватимуть 48 годин: у нічних клубах проведуть ковід-експеримент
48 годин триватиме танцювальний ковід-експеримент у столиці Німеччини. Фото: pexels.com

У німецькому Берліні вперше проведуть експеримент щодо того, наскільки безпечно дозволяти роботу нічних клубів, якщо всі гості перед тим отримають негативний результат тесту на коронавірус.

Проєкт організовує департамент культури Сенату Берліну у співпраці з клінікою "Шаріте", повідомляє "Європейська правда".

Танцювальна вечірка відбуватиметься 6-8 серпня протягом 48 годин. До проєкту залучили клуби Crack Bellmer, Festsaal Kreuzberg, Kitkat, Metropol, Salon zur Wilden Renate та SO36.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австралії побудували найменший у світі нічний клуб. Відео

2000 людей-учасників експерименту зможуть вільно пересуватися між цими локаціями без вимоги носити маски і дотримуватися дистанції. Перепусткою на вхід буде квиток і свіжий негативний ПЛР-тест у лабораторії-партнері проєкту. Незалежно від того, чи вже хворіли або завершили курс щеплення. Організовувати тестування будуть безпосередньо перед входом на захід, результату доведеться чекати на місці.

Рішення ухвалили через наявність перших доказів того, що вакциновані люди теж можуть бути носіями вірусу, навіть не маючи симптомів. Показовим вважають приклад музичного фестивалю в Утрехті в Нідерландах. Попри вимогу негативного тесту, щеплення або довідки про перенесену хворобу, там заразилися близько 1000 осіб. У рамках німецького експерименту такого ризику хочуть уникнути.

Недоліком заходу вважають те, що учасники вечірки можуть пересуватися між клубами. Розташовані не зовсім поруч, тож люди можуть скористатись транспортом або зайти у бар. Відтак згодом не буде зрозуміло, чи сама подія була джерелом зараження.

Раніше подібні експерименти організовували в інших країнах, зокрема Британії, Нідерландах, Франції та Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Танцюватимуть 48 годин: у нічних клубах проведуть ковід-експеримент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі