середа, 29 вересня 2021 07:38

Таліби заборонили жінкам вчитися та працювати в університеті

Таліби заборонили жінкам вчитися та працювати в університеті
Афганкам заборонили вчитися та працювати в університеті. Фото: pixabay.com

Новий ректор Кабульського університету Мохаммад Ашраф Гейрат заборонив жінкам викладати або вчитися в цьому вузі.

"До тих пір, поки реальне ісламське середовище не буде забезпечене для всіх, жінкам не дозволять вступати до університету або працювати там. Іслам понад усе", - написав він у Twitter.

Пізніше Гейрат пояснив, що мова йде не про постійну, а тимчасову заборону: "Я мав на увазі, що поки ми не створимо ісламське середовище, жінкам доведеться залишатися вдома".

Слова Гейрата суперечать заявам нового афганського міністра вищої освіти Абдула Баки Хаккані. У середині вересня він обіцяв, що жінки зможуть навчатися у вищих навчальних закладах, але окремо від чоловіків і носитимуть традиційний мусульманський жіночий одяг, що закриває все тіло і обличчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганські жінки протестують: публікують фото в барвистих нарядах

18 вересня таліби заборонили дівчаткам відвідувати середню школу - з шостого по 12-й класи. Хлопцям дозволили продовжити навчання.

Новий міністр оборони Афганістану Мавлаві Якуб заборонив бойовикам "Талібану" робити селфі і носити білі кросівки. Заборони вступили в силу після того, як бойовики після захоплення столиці Кабула почали масово фотографуватися з "трофеями" під час розваг.

Міністр оборони заявив, що селфі є загрозою безпеки посадових осіб "Талібану" і завдають шкоди статусу, "здобутому кров'ю мучеників". А білі кросівки є шкідливою західною модою, як і волосся довжиною до плечей.

Зараз ви читаєте новину «Таліби заборонили жінкам вчитися та працювати в університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі