вівторок, 23 травня 2023 10:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Сунак різко відповів на заклик припинити вогонь в Україні

Сунак різко відповів на заклик припинити вогонь в Україні
Британський прем'єр Ріші Сунак пояснив, чому припинення вогню не є справедливим і тривалим миром для України. Фото: facebook.com/rishisunak

Замороження війни в Україні, на тому етапі, на якому вона перебуває, є "абсолютно неправильним".

Такі спроби потрібно припинити. Про це заявив прем'єр Великої Британії Ріші Сунак у парламенті 22 травня, пише Evening Standard.

"Усі плани, що маскуються під "мирні", які насправді є спробами просто заморозити конфлікт... є абсолютно неправильними і повинні відкинутися", – наголосив Сунак.

Так він відреагував на слова колишнього лідера лейбористів Джеремі Корбіна. Той під час засідання парламенту закликав Велику Британію підтримати міжнародні заклики до припинення вогню в Україні.

"Прем'єр-міністр має рацію, що припинення вогню – це не мир, але будь-який мирний процес повинен починатися з припинення вогню. Інакше ця війна буде продовжуватися і ставатиме все гіршою і гіршою", – сказав Корбін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія надасть Україні бойові дрони великої дальності

Сунак заявив, що не може погодитися з ним.

"Припинення вогню не є справедливим і тривалим миром для України. Росія здійснила незаконне і неспровоковане вторгнення. Вона вчинила жахливі воєнні злочини, і правильною і єдиною відповіддю на це є виведення Росією її військ з України", – підкреслив британський прем'єр.

Він додав, що інші країни погодилися з принципом "справедливого і тривалого миру", який базується на статуті Організації Об'єднаних Націй, територіальній цілісності та суверенітеті.

"Ми будемо продовжувати гарантувати, щоб мир в Україні був таким, на який вона заслуговує, який є справді справедливим і тривалим", – сказав Сунак.

У березні прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні накричала на депутатку Еліз Скутеллі, яка заговорила про зупинку допомоги Україні.

Мелоні назвала лицемірним плутання слів "вторгнення" й "мир". Наголосила, що для будь-яких переговорів потрібно вимагати від Росії припинити бойові дії і вивести війська з України.

Зараз ви читаєте новину «Сунак різко відповів на заклик припинити вогонь в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі