вівторок, 09 березня 2021 08:07

Суд ухвалив рішення по останній апеляції Трампа щодо результатів виборів

Суд ухвалив рішення по останній апеляції Трампа щодо результатів виборів
Суд відхилив апеляцію без коментарів. Фото: Reuters

Верховний суд США відхилив 8 березня останню із 3 апеляцій, поданих юристами 45-го президента Америки Дональда Трампа у зв'язку з його відмовою визнавати поразку на виборах у листопаді 2020 року.

Трамп намагався оскаржити тисячі відкріпних бюлетенів для заочного голосування, поданих у Вісконсині, де чинний президент США Джо Байден обійшов його на понад 20 тис. голосів, пише Reuters.

Суд відхилив апеляцію без коментарів. 2 інші відхилили 22 лютого. Одна з них також стосувалася голосування у Вісконсині, інша - підрахунку голосів у Пенсильванії. Окрім цього, суд відхилив іншу справу, повʼязану з виборами. Позов подав союзник Трампа Лін Вуд, який просив заблокувати 2-й тур виборів у Сенат 5 січня у Джорджії.

Незважаючи на програш у судах, Трамп продовжує заявляти, що перемога на виборах була вкрадена у нього за допомогою масштабних фальсифікацій і порушень. Республіканці намагаються використовувати ці звинувачення, щоб ввести нові обмеження на голосування в багатьох штатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп піде на вибори у 2024 році. Але без Пенса - ЗМІ

На конференції республіканців 28 лютого Трамп заявив, що зможе отримати перемогу на виборах "втретє". Він повторив переконання, що виграв президентські перегони в 2020 році.

Зараз ви читаєте новину «Суд ухвалив рішення по останній апеляції Трампа щодо результатів виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі