понеділок, 25 січня 2021 16:22

Стукнути в "аську": користувачі почали переходити на ICQ

Стукнути в "аську": користувачі почали переходити на ICQ
Представниця ICQ заявила, що повідомлення користувачів "ніколи нікому не передаються". Фото: "Коммерсант"

Жителі Гонконгу масово почали переходити з месенджера WhatsApp на ICQ. Користувачі стурбовані анонсованою зміною політики сервісу щодо конфіденційності даних, тому почали шукати інші месенджери.

За тиждень кількість завантажень додатка зросла в 35 разів, пише The Wall Street Journal із посиланням на дані аналітичної компанії Sensor Tower. Популярності також набули Telegram та Signal. Видання пояснює зростання популярності ICQ "ностальгією".

"Це нагадує мої спогади з дитинства", - розповів 30-річний Ентоні Вонг, який користувався ICQ ще в школі, а нещодавно зв'язався із більш як 20 друзями на цій платформі.

Представниця ICQ заявила, що повідомлення користувачів "ніколи нікому не передаються". Єдиний виняток - це судове рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook і Twitter за 2 дні втратили $51 млрд

Месенджер ICQ 1996-го розробила компанія Mirabilis. 1998 року його продали за $287 млн ​​американській компанії AOL. 2010-го та продала сервіс за $187,5 млн російському інвестфонду Digital Sky Technologies.

Після реорганізації DST у вересні 2010 року ICQ увійшла до складу Mail.ru Group.

Зараз ви читаєте новину «Стукнути в "аську": користувачі почали переходити на ICQ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі