пʼятниця, 16 квітня 2021 08:20

Студент замкнув всі двері та розстрілював інших студентів і викладачів

Студент замкнув всі двері та розстрілював інших студентів і викладачів
Студенти зі свічками в знак пам'яті жертв наступного дня після масового вбивства / Wikipedia

16 квітня 2007-го студент Сеунг-Хі Чо застрелив 32 людини в кампусі Технологічного інституту Вірджинії. Після цього наклав на себе руки.

Стрілянина в Технологічному інституті штату Вірджинія розпочалася близько 7:15 ранку, коли 23-річний старший фахівець з англійської мови Чо застрелив першокурсницю і асистента-чоловіка в гуртожитку кампуса.

Незабаром на місце події прибула поліція. Не знаючи про особу злочинця, вони переслідували хлопця жертви як основного підозрюваного. Правоохоронці вважали вбивство випадком домашнього насильства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивця увірвався в кафе з криком: "Усі жінки – гадюки!"

Приблизно о 9:40, озброєний 2-ма пістолетами і сотнями патронів Чо, увійшов до будівлі кампусу, скував кілька головних дверей, і ходив з кімнати в кімнату, стріляючи в людей. Приблизно через 10 хв після початку розстрілу застрелився. В результаті 32 людини загинули і більше десятка отримали поранення. Загинули 27 студентів і 5 викладачів.

Після стрілянини влада не знайшла доказів, що Чо, який народився в Південній Кореї і переїхав в Америку з сім'єю в 1992-му, спеціально цілився в будь-яку з жертв. Незабаром громадськість дізналася, що Чо, якого студенти описували як самітника, рідко з кимось розмовляв, і мав у минулому проблеми з психікою. Також з'ясувалося, що він писав гнівні та жорстокі твори, коли виконував класні завдання. Вони турбували деяких професорів і однокурсників. У 2011-му міносвіти США оштрафувало Технологічний інститут штату Вірджинія за невиконання вимог негайно зробити попередження по університетському містечку після того, як Чо застрелив перших 2-х жертв.

Зараз ви читаєте новину «Студент замкнув всі двері та розстрілював інших студентів і викладачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі