пʼятниця, 25 листопада 2016 13:30

Столиця Індонезії йде під воду

Столиця Індонезії йде під воду

Індонезія витратить $40 млрд на порятунок власної столиці Джакарти від затоплення. Про це пише The Guardian.

23-мільйонна Джакарта - одне з найбільших міст на планеті. Розташована на пласкій низині острова Ява. Йде під воду зі швидкістю 20-25 см на рік – швидше, ніж будь-яке інше місто у світі. Для порівняння, Венеція тоне зі швидкістю 2 мм на рік. Видобуток питної води поступово зруйнував торф'янисті ґрунти. Більш як половина районів міста лежать нижче рівня моря. В сезон дощів тут вирують повені. Влада оголосила столицю зоною тривоги. Якщо нічого не робити, місто незабаром повністю піде під воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За день в Угорщину по річці пливуть 145 тис. пляшок

Проект порятунку представила компанія з Нідерландів. Його вартість – $40 млрд. Пропонують побудувати гігантську 24-кілометрову стіну. Її виконають у формі символу Індонезії – міфічного птаха Гаруда. Стіна відокремить місто від моря і створить штучну лагуну, куди впадатимуть 13 річок. Це знизить силу повеней і створить джерело чистої питної води. Крім того, біля північного узбережжя Джакарти зведуть 17 островів з інфраструктурою і туристичними принадами. Проект підтримав президент країни Джоко Відодо.

Раніше стало відомо, куди українці можуть поїхати без віз.

Зараз ви читаєте новину «Столиця Індонезії йде під воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі