четвер, 07 жовтня 2021 15:48

Ставлення до домашніх тварин буде вирішальним, кому з батьків залишиться дитина в разі розлучення

Ставлення до домашніх тварин буде вирішальним, кому з батьків залишиться дитина в разі розлучення
Кіт в іспанському місті Марбелья / Getty Images

Зміни до цивільного кодексу Іспанії повністю змінюють правовий статус домашніх тварин.

Їхній статус відповідно до закону змінився з "речей", автомобіль чи меблі, на "живі істоти, наділені почуттями". Ця зміна матиме наслідки. І вони вплинуть на процеси розірвання шлюбів і юридичні суперечки за опіку над дітьми. Про це пише Euronews.

Реформу ухвалив конгрес у вівторок, 5 жовтня. Тепер іспанські судді зможуть брати до уваги домашніх тварин у низці рішень "криз у сім'ї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмовилися від хутра й беруть із притулків котів і собак: хто із зірок займається захистом тварин

Суди зможуть вирішувати, хто в сім'ї краще підходить для догляду за твариною, коли шлюб розпадається чи коли вмирає власник. Але найважливіше - суддям дозволять відмовити в опіці одному з батьків, кого впіймали на жорстокому ставленні до тварин.

Реформа звертає увагу на взаємозалежність між жорстоким ставленням до тварин і домашнім насильством. Вона вказує, що "опіка й піклування" будуть обмежені у ситуаціях, коли в минулому в людини були випадки жорстокого ставлення до тварин.

Ще одним доповненням до цивільного кодексу є юридична вимога до особи, яка виявила загублену домашню тварину, повернути її законному власнику. За винятком випадків, коли є вагомі підстави не робити цього через жорстоке ставлення власника. У такому разі питання мають довести до відома відповідних органів. Той, хто поверне тварину, матиме право вимагати відшкодування коштів за догляд за нею.

Діти, які живуть у сім'ях із домашніми тваринами, зокрема, кішками й собаками, рідше страждають від алергії на шерсть і пилок.

Зараз ви читаєте новину «Ставлення до домашніх тварин буде вирішальним, кому з батьків залишиться дитина в разі розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі