субота, 22 квітня 2023 23:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ставки для України у війні досі найвищі – повне знищення в разі поразки", - Рассел Берман

"Ставки для України у війні досі найвищі – повне знищення в разі поразки", - Рассел Берман
Старший науковий співробітник Гуверівського інституту Рассел Берман вважає, що росіяни досі хочуть взяти Україну під свій контроль / The National Endowment for the Humanities

Захід до останнього не хотів війни, й тому не озброював Україну, щоб не спровокувати росіян, що було помилкою. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів старший науковий співробітник Гуверівського інституту, колишній старший радник відділу планування політики у Держдепартаменті США Рассел Берман.

"Ніхто на Заході до кінця не хотів війни. Від початку підготовки до неї росіян у західних партнерів були психологічні перепони, що цього не може статися, бо це безглуздо. Тож давайте проведемо деескалацію, й повернемося до того, як було раніше. Давайте відступимо на крок назад. Давайте не будемо заздалегідь давати українцям зброю, щоб не провокувати росіян. Така політична психологія не дозволила заздалегідь вас озброїти", - каже Рассел Берман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найкраща гарантія подальших постачань зброї – українські перемоги на полі бою" – Рассел Берман

Також експерт каже, що росіяни не відмовилися від планів взяти під контроль всю Україну, попри численні невдачі на полі бою.

"Росіяни почали з наміру окупувати всю країну. Не йшлося про Донбас, але про територію – від Києва до Чорного моря. У Кремлі досі звучать ті ж голоси, відстоюють ті ж максимальні цілі. Хочуть окупувати українську столицю та посадити там маріонеткову владу. Із їхньої точки зору, ваша влада – нацисти. Чую, як росіяни досі це повторюють. Ставки для України у війні досі найвищі – повне знищення в разі поразки. Ніхто не має скидати їх із рахунків. Їх завдання мінімум – утримати території, які окупують. А також захопити решту Донбасу. Найменша ціль – втримати Крим, якщо втратять Донбас", - каже Берман.

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $325 млн. Туди увійдуть зокрема додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди, патрони для стрілецької зброї та інше.

Зараз ви читаєте новину «"Ставки для України у війні досі найвищі – повне знищення в разі поразки", - Рассел Берман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі