неділя, 17 січня 2021 13:36

Стало відомо, якими будуть перші укази Байдена

Стало відомо, якими будуть перші укази Байдена
Джо Байден скасує заборону на поїздки в країни з переважно мусульманською більшістю. Фото: REUTERS

Обраний президент Джо Байден в перший день свого перебування на посаді планує підписати понад 10 указів.

Байден поверне США до Паризької кліматичної угоди - глобального пакту про скорочення викидів вуглецю, з якого США вийшли за Трампа, повідомляє "Європейська правда".

Також Байден скасує заборону на поїздки в країни з переважно мусульманською більшістю.

Крім того, новий президент зробить носіння масок для обличчя обов'язковим на території федеральної власності і під час поїздок між штатами.

Він також підпише накази про припинення виселень і виплат за студентськими позиками під час пандемії коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Трамп поїде з Вашингтону

Крім виконавчих указів в перші дні його перебування на посаді Байден планує направити в Конгрес масштабний імміграційний план. Він запропонує шлях до громадянства для мільйонів іммігрантів без документів, які в даний час знаходяться в Сполучених Штатах.

Також Байден оголосив про свій перший законодавчий пріоритет - пакет допомоги під час пандемії на 1,9 трильйона доларів, який включає прямі виплати американцям. За словами Байдена це буде перше питання, як Конгрес розгляне після його інавгурації 20 січня.

Інавгурація обраного президента Джо Байдена запланована на 20 січня у Вашингтоні. Усі 50 американських штатів і округ Колумбія перебувають у стані підвищеної готовності через можливі протести перед інавгурацією новообраного президента. Війська Національної гвардії з усієї країни спрямовані до Вашингтона, щоб запобігти повторенню заворушень 6 січня, жертвами яких стали кілька людей. ФБР випустило попередження про можливі марші озброєних прихильників Трампа у столицях усіх штатів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, якими будуть перші укази Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі