пʼятниця, 08 лютого 2019 07:23

США звинуватили Росію у початку гонки озброєнь

США звинуватили Росію у початку гонки озброєнь
США продовжують надавати Росії розвідувальну інформацію про порушення нею договору, але Москва заперечує ці дані. Фото: https://www.unn.com.ua

Росія порушила Договір про ракети середньої і меншої дальності чим почала гонку озброєнь, в яку США її не втягували.

Про це в інтерв'ю телеканалу PBS сказала Андреа Томпсон, заступниця держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки, повідомляє УНН.

"Ми не намагаємося втягнути Росію в гонку озброєнь. Ми продовжували дотримуватися ДРСМД і усхіх інших наших договорів про контроль над озброєннями. А Росія допускала порушення і 8 років тому почала гонку озброєнь, коли вона порушила ДРСМД".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробували зброю часів холодної війни

"Якщо ви дозволите учаснику договору порушувати його без будь-яких наслідків, то ви підірвете ефективність всього контролю над озброєннями", — додала Томпсон.

За її словами, США продовжують надавати Росії розвідувальну інформацію про порушення нею договору, але Москва заперечує ці дані.

Заступниця держсекретаря нагадала, що після припинення своїх зобов'язань по ДРСМД США "можуть проводити наукові дослідження і розробки" в цій сфері.

"Основою всього цього є безпека і захист американського народу", — додала вона.

У Росії заявили, що будуть реагувати на загрозу розміщення в Європі американських ракет, заборонених Договором про ракети середньої і меншої дальності.

Зараз ви читаєте новину «США звинуватили Росію у початку гонки озброєнь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі