середа, 15 лютого 2017 19:15

США змушують країни НАТО збільшити воєнний бюджет

США змушують країни НАТО збільшити воєнний бюджет
Джеймс Меттіс

Міністр оборони США Джеймс Меттіс поставив ультиматум країнам НАТО. Вони повинні збільшити свій воєнний бюджет.

Про це він сказав на закритій зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, пише Washington Post.

"Я маю чітко прояснити вам політичну реальність Сполучених Штатів і відкрито заявити про вимогу мого народу у конкретних термінах. Америка виконує свої зобов'язання, але якщо ваші країни не хочуть побачити, як США скорочують свій внесок до Альянсу, кожна з ваших столиць має продемонструвати свою підтримку нашої колективної оборони", - наголосив міністр.

Більшість країн витрачають на оборону менш як 2% від ВВП. Це обурило нову адміністрацію США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО хоче поговорити з Лавровим про Україну

"У ці дні ми вперше за багато років спостерігаємо розміщення сил США у Європі – це бригади, техніка, збільшення кількості навчань. Ми бачимо неспинне бажання США збільшувати підтримку своїх союзників", - сказав генсек НАТО Єнс Столтенберґ.

Також він додав, що міністри оборони погодилися з необхідністю збільшити фінансування оборонної галузі.

У відповідь на російську агресію в Україні НАТО формує військові батальйони у країнах Балтії і Польщі. Про це повідомив генсек Альянсу Єнс Столтенберґ. Батальйони розпочнуть повноцінну роботу в червні 2017 року. До Литви прибувають німецькі і бельгійські військові. Генсек також анонсував майбутню зустріч з міністром оборони США Джеймсом Меттісом і додав, що впевнений у прихильності США до курсу Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «США змушують країни НАТО збільшити воєнний бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі