четвер, 16 грудня 2021 03:17

США ввели санкції проти найпотужніших світових наркодилерів

США ввели санкції проти найпотужніших світових наркодилерів
Наркодилери потрапили під санкції США. Фото: 5.ua

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 25 фізичних та юридичних осіб із Бразилії, Китаю, Мексики й Колумбії, які причетні до масштабних схем контрабанди наркотиків.

Про це йдеться в офіційному повідомленні мінфіну США.

"Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) ввів санкції проти 25 суб'єктів (десяти фізичних та 15 юридичних осіб) у чотирьох країнах", - вказується в повідомленні.

Вони були причетні до виробництва і розповсюдження наркотиків по всьому світу.

Зокрема, санкції введені проти найпотужнішого злочинного угруповання в Бразилії Primeiro Comando Da Capital. Воно займається торгівлею наркотиками, вбивствами, відмиванням грошей. У чорному списку опинилася компанія з китайського міста Ухань та пов'язані з нею особи, котрі продають (у тому числі до США) фентаніл, анаболічні стероїди та інші синтетичні наркотики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехопили яхту з найбільшою в історії партією кокаїну

Під санкції також потрапили угруповання та окремі особи із Шанхаю (Китай), а також Мексики й Колумбії, які займаються виробництвом і транспортуванням наркотиків.

Понад 60 кг кокаїну прибули до порту "Південний" в Одесі в контейнері з бананами з Республіки Еквадор. Партію наркотиків зловмисники планували переправити в ЄС.

До контрабанди причетні троє осіб – громадяни України, Албанії та Румунії.

Зараз ви читаєте новину «США ввели санкції проти найпотужніших світових наркодилерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі