неділя, 27 жовтня 2019 12:33

США вбили лідера ІДІЛу

США вбили лідера ІДІЛу
Аль-Багда переховувався протягом останніх 5-и років. ФОТО: interfax.ru

Під час спецоперації американських сил у сирійській провінції Ідліб було ліквідовано ватажка терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді.

Повідомляють про це американські ЗМІ, зокрема телеканали CNN і Fox News.

Офіційного підтвердження інформації від Білого Дому наразі ще не надійшло. Єдине – у ніч на неділю президент США Дональд Трамп лишив у Twitter допис, у якому повідомив, що "трапилося щось дуже важливе".

За інформацією американських мас-медіа, операцію зі знищення Абу Бакра аль-Багдаді проводило Об'єднане командування спеціальних операцій Пентагону. Розпочали її після отримання даних розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото покинутої військової бази США в Сирії

Перехопити ватажка "Ісламської держави" американським військовим вдалося в селищі Беріша. Щоб уникнути затримання, терорист підірвав на собі пояс смертника. Чи справді загиблим є Абу Бакра аль-Багдаді, з точністю повідомлять після отримання результатів ДНК-аналізу й біометричного тесту.

США хочуть перекинути до Сирії додаткові наземні механізовані сили. Усе задля того, щоб захистити від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" нафтові поля.

Зараз ви читаєте новину «США вбили лідера ІДІЛу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі