пʼятниця, 15 липня 2022 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

США збільшують оборонну допомогу Україні. Її використання контролюватимуть 

США збільшують оборонну допомогу Україні. Її використання контролюватимуть 
США лишаються безумовним лідером військової допомоги Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Оборонний бюджет Сполучених Штатів Америки на 2023 рік передбачає $1 млрд в межах ініціативи щодо гарантування безпеки України. Відповідний законопроєкт ухвалила Палата представників.

Допомогу України цим законопроєктом збільшили на $700 млн, повідомила посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова у Facebook. Документ передбачає загальне фінансування в розмірі $839 млрд.

За її словами, для вступу в силу закон повинен ухвалити Сенат та підписати президент США. Очікується, що Сенат зможе його узгодити найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розповіли, коли Україна почне отримувати зброю за лендлізом

Макарова зазначила, що законопроєкт вимагає від генерального інспектора нагляду за використанням допомоги Україні. Також – звіту перед Конгресом кожні шість місяців. Документ вимагає і щоквартальних брифінгів щодо зусиль із поповнення та відновлення запасів тактичних ракет, наданих Україні США, союзниками та партнерами.

Маркарова повідомила, що законопроєкт також вимагає:

- звітування про зусилля РФ у розширенні своєї присутності та шкідливого впливу в Латинській Америці та Карибському басейні;

- звітування про російські звірства в Україні, операції, пов'язані з російськими фільтраційними таборами, і загрози, спричинені глобальною кризою продовольчої безпеки;

- звітування про розгортання групи "Вагнера" в Африці та пов'язану з цим дестабілізацію "крихких" держав, напади на цивільне населення та інші злочини, а також зв'язки з російською державою;

- передбачає боротьбу із залежністю від російської енергетики. Вона включає ухвалення від усіх основних операційних баз у зоні відповідальності Європейського командування США планів щодо зменшення залежності від російської енергетики. Також ставить перед міністерством оборони США завдання припинити використання російських енергоносіїв в повному обсязі.

США та їхні союзники впродовж останніх місяців мобілізують свої ресурси для надання Україні максимуму потрібної військової допомоги для перемоги над російськими загарбниками.

Безумовним лідером військової допомоги лишаються США. При цьому вони спираються не лише на ініціативу "Рамштайн" і лендліз, повноцінне фінансування якого розпочнеться з 2022–2023 фіскального року, хоча логістичні моменти відпрацьовують вже зараз.

США передали Україні зброї на €2,33 млрд, це 38,4% з обіцяних 6,3 млрд. В абсолютному вимірі Штати займають перше місце з поставок.

Зараз ви читаєте новину «США збільшують оборонну допомогу Україні. Її використання контролюватимуть ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі