четвер, 26 вересня 2024 11:19

США прокоментували секретний проєкт РФ із виробництва дронів у КНР

США прокоментували секретний проєкт РФ із виробництва дронів у КНР
США прокоментували секретний проєкт РФ із виробництва дронів у КНР. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки глибоко занепокоєні повідомленням про секретний проєкт РФ з виробництва бойових дронів у Китаї.

Це може бути випадком надання китайською компанією військової допомоги російській установі, яка перебуває під санкціями, повідомляє Reuters із посиланням на речника Ради нацбезпеки Білого дому.

"США наразі не бачать нічого, що вказувало б на те, що уряд Китайської Народної Республіки знав про ці транзакції або що держава брала участь у наданні військової допомоги Росії", - заявив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни після повернення з фронту ґвалтують і вбивають цивільних

Вашингтон координуватиме наступні кроки зі своїми європейськими партнерами. Уряд Китаю несе відповідальність за те, щоб його компанії не надавали такої допомоги Москві, проте його зусилля з контролю за діяльністю власного бізнесу, вочевидь, недостатні.

"США готові вжити негайних заходів проти китайських компаній, зазначених у матеріалі Reuters, а також встановити і покарати банки, які сприяли проведенню платежів російської установи, що перебуває під санкціями", - зазначив представник Білого дому.

Росія створила в Китаї програму для розробки та виробництва ударних безпілотників дальнього радіуса дії для використання у війні проти України.

ІЕМЗ "Купол", дочірнє підприємство російської державної збройової компанії "Алмаз-Антей", розробило і провело льотні випробування нової моделі безпілотника під назвою "Гарпія-3" (G3) в Китаї за допомогою місцевих фахівців.

Торік у жовтні Сполучені Штати Америки наклали санкції на 42 китайські компанії, які постачали схеми оборонному сектору РФ.

У серпні США запровадили проти РФ новий великий пакет санкцій.

Цього місяця заступник державного секретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Китай допомагає російській військовій машині.

Зараз ви читаєте новину «США прокоментували секретний проєкт РФ із виробництва дронів у КНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі