Ексклюзиви
середа, 22 травня 2019 11:26

США поставили Туреччині ультиматум через російську зброю

  Винищувач F-35. Фото: cnbc.com
Винищувач F-35. Фото: cnbc.com

Туреччині до кінця першого тижня червня необхідно розірвати угоду з придбання у Росії зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400. В іншому випадку США погрожують виключити Анкару зі своєї програми поставок винищувачів F-35.

Крім цього, Держдепартамент США розглядає введення санкцій щодо Туреччини. Вашингтон закликає Анкару придбати американські зенітно-ракетні комплекси Patriot, повідомляє cnbc.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина купуватиме українські танкові ракети

2017-го Туреччина уклала контракт із Росією на поставку 4 дивізіонів систем С-400 на суму $2,5 млрд. У лютому 2019-го голова управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір повідомив, що Анкара введе в експлуатацію російські комплекси до жовтня 2019-го.

Представники США і НАТО неодноразово попереджали Анкару, що російські ЗРК неможливо інтегрувати в систему протиповітряної та протиракетної оборони Північноатлантичного альянсу, до якого входить і Туреччина. У свою чергу, турецький президент Реджеп Таїп Ердоган назвав покупку російських ЗРС "суверенним правом" країни.

Зараз ви читаєте новину «США поставили Туреччині ультиматум через російську зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути