середа, 04 вересня 2019 05:26

США можуть зупинити "Північний потік-2"

США можуть зупинити "Північний потік-2"
"Північний потік-2" закінчений на понад 70%. Фото: УП

Сполучені Штати можуть зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2", призначеного для транспортування російського природного газу до Німеччини.

"Найкраще, що ми можемо зробити, – це позбавити" президента Росії Володимира Путіна грошей через його "агресивний мілітаризм", вважає америанський сенатор Тед Круз, повідомляє "Радіо Свобода".

"Доволі переконливою" ознакою цього є липневе голосування з результатом 20 проти двох у комітеті із закордонних справ Сенату. Воно передбачає запровадження санкцій проти суден, що допомагають Росії будувати газопровід у Балтійському морі. У Конгресі є підтримка для схвалення цього законопроєкту, вказав сенатор.

На планеті є лише п'ять компаній, здатних прокладати трубопроводи на морських глибинах, і це робить законопроєкт ефективним, вважає Тед Круз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік-2" майже готовий: що далі?

"Північний потік-2", який передбачає постачання газу в обхід України, закінчений на понад 70%, і Москва стверджує, що завершить проект до кінця 2019 року.

Американський законопроект має здобути підтримку обох палат Конгресу, щоб стати законом. Конгрес повертається з літніх канікул наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «США можуть зупинити "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі