понеділок, 01 березня 2021 14:13

США можуть заморозити активи Лукашенка за кордоном - Тихановська

США можуть заморозити активи Лукашенка за кордоном - Тихановська
Лукашенку можуть заморозити активи закордоном. Фото: pravda.com.ua

Уряд США проводить розслідування та пошук зарубіжних активів самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це заявила лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська в інтерв'ю "Укрінформу".

"Американський уряд веде розслідування і пошук зарубіжних активів Лукашенка та його наближених згідно з Актом про демократію в Білорусі, прийнятим у США", - прокоментувала вона.

За словами опозиціонерки, санкції проти чиновників Білорусі "запроваджують повільно, але вони діють".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська розповіла, якої вона думки про Путіна

"Звичайно, дивують випадки викреслювання з санкційних списків деяких "гаманців" режиму, наприклад, Олексіна. Думаю, це може бути приводом для виявлення корупційних зв'язків всередині держав Європейського союзу. Але санкції працюють, досить подивитися на дії тих, хто під них потрапив", - говорила вона.

Тихановська стверджує, що розглядають створення міжнародного механізму розслідування злочинів режиму Лукашенка.

"Такий механізм може бути створений рішенням ООН або держав, які ініціювали застосування Московського механізму в рамках ОБСЄ, у результаті якого було підготовлено доповідь про важкі порушення прав людини в Білорусі. Механізм буде обов'язково створено, а ким і в якому форматі - ми скоро дізнаємося", - доповнила вона.

Режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка закінчиться вже цьогоріч. А при владі він тримається тільки силою.

Зараз ви читаєте новину «США можуть заморозити активи Лукашенка за кордоном - Тихановська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі