четвер, 26 березня 2020 08:55

США можуть випередити Італію за кількістю хворих COVID-19

США можуть випередити Італію за кількістю хворих COVID-19
У США кількість хворих COVID-19 наблизилося до 70 тис. Фото: reuters.com

У США кількість хворих COVID-19 наблизилося до 70 тис. Апаратів штучної вентиляції легень і місць в лікарнях вже не вистачає.

Лікарі побоюються, що ситуація стане схожою на італійську, повідомляє CNN.

"Нам не вистачає апаратів ШВЛ, нам не вистачає ліжок. Подумати тільки, ми в Нью-Йорку і таке відбувається. Це схоже на сценарій країни третього світу. Неймовірно ", - розповів лікар з Нью-Йорка на умовах анонімності через побоювання втратити роботу.

За 25 березня, за даними Worldometer, в США виявили 13 355 нових випадків COVID-19, це на 2,2 тис. більше, ніж за попередній день. Усього хворих з початку пандемії - 68 421. Якщо темпи приросту збережуться, США за кілька днів вийдуть на перше місце в світі. Від хвороби в країні померло вже 1032 людини, з них за останню добу - 247. І кількість нових хворих, і смертність зростають з кожним днем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії більше померлих від коронавірусу, ніж у Китаї

Експерти, включаючи генерального хірурга США Джерома Адамса, попереджають, що США "можуть стати Італією", де лікарі в переповнених пацієнтами лікарнях змушені вирішувати, кого підключати до апарату ШВЛ.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо розповів про закупівлю 7 тис. апаратів ШВЛ на додаток до наявних 4 тис.

Білий дім обіцяв штату дві партії по 2 тис. апаратів з національного резерву. Але штату необхідні 30 тис., заявив Куомо.

"Ми використовуємо один апарат на двох пацієнтів. Це складно, це експериментальна процедура, але у нас немає альтернативи", - заявив він.

У Стратегічному національному резерві кажуть, що перед спалахом коронавируса там зберігалося приблизно 16,66 тис. апаратів ШВЛ, за останні кілька днів вони були розподілені по країні.

Найнижчі показники смертності від коронавірусу наразі в Німеччині. Передумовою, що летальним випадкам вдається запобігати частіше, експерти називають підхід, відмінний від інших країн. У перші дні епідемії там відстежували ланцюг поширення інфекції, тестували населення й локалізували джерела вірусу.

Зараз ви читаєте новину «США можуть випередити Італію за кількістю хворих COVID-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі