четвер, 08 квітня 2021 07:24

США хочуть вислати російських дипломатів - Bloomberg

США  хочуть  вислати російських дипломатів -   Bloomberg
США готують відповідь на ворожі дії Кремля. Фото: REUTERS

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість висилки російських дипломатів з країни і введення нових санкцій.

Там завершили вивчення правопорушень з боку Росії, включаючи втручання у вибори та кібератаку на урядові установи через програму Solar Winds. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела серед американських чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США призначать спецпосланця, який займеться "Північним потоком-2"

Згідно з даними джерел, серед потенційних відповідних заходів розглядаються санкції проти окремих осіб і організацій в РФ. А також висилку російських співробітників розвідки, які, за версією Вашингтона, можуть перебувати у США під дипломатичним прикриттям.

Відповідні кроки американської сторони будуть, ймовірно, містити санкції, як заявив один зі співрозмовників агентства. В тому числі санкції щодо людей, близьких до президента Росії Володимира Путіна. А також проти органів, які пов'язані з втручанням у вибори.

17 березня президент США Джо Байден заявив, що вважає російського лідера Володимира Путіна вбивцею. Він також сказав, що той заплатить за втручання Росії в американські вибори. Байден пригрозив Путіну наслідками на тлі звіту розвідки США про те, що російський президент причетний до масштабної кампанії з дискредитації Байдена перед виборами. За його словами, в ході телефонної розмови він попередив Путіна про наслідки.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть вислати російських дипломатів - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі