понеділок, 23 жовтня 2017 14:02

США готуються використати ядерні бомби

США готуються використати ядерні бомби
Трамп та Кім полюбляють пограти ядерними м'язами.

США приводять свої ядерні бомбардувальники в стан бойової готовності вперше з часів холодної війни.

Літаки мають бути готові здійнятися в повітря протягом 24 годин, повідомляє Independent.

Бомбардувальники B-52s, навантажені ядерним арсеналом, готуються до можливості пустити його в дію, оскільки напруга між США та Північною Кореєю посилюється.

Генерал Дейвід Ґолдфейн, начальник штабу ВПС, заявив, що американські військові лідери були змушені адаптуватися до "реальності ситуації в світі , в якій опинилася країна."

"Світ - це небезпечне місце, і у нас є люди, які відкрито говорять про використання ядерної зброї", - додав він.

Генерал Ґолдфейн наголосив, що ядерні бомбардувальники ще не знаходяться в стані бойової готовності, але йдуть приготування на випадок реалізації такого сценарію.

Американські чиновники стурбовані тим швидким прогресом, котрий досягнув Пхеньян в розробці ядерного арсеналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава ЦРУ попросив не запитувати його про "зникнення" лідера КНДР

Підготовка ведеться на базі ВПС Barksdale. "Встановлюються ліжка" для більш ніж 100 пілотів — достатньої кількості, аби керувати наявними літаками, - говорять військові.

На минулому тижні уряд Північної Кореї заявив, що США намагаються розпалити війну з ними "за будь-яку ціну".

23 жовтня, за повідомленням Independent, Комітет закордонних справ КНДР розіслав відкритого листа до урядів ряду західних країн.

"Якщо Трамп вважає, що він поставить КНДР, ядерну державу, на коліна, погрожуючи ядерною війною, то це його великий прорахунок і прояв невігластва."

У листі наголошується, що хоч країна і отримала ядерний потенціал в результаті самостійних розробок, вона не прагне до його застосування. Північна Корея закликала уряди всіх країн, котрі цінують мир та незалежність, вплинути на Дональда Трампа.

Північна Корея попередила в ООН, що країни, які долучаться до військових дій США проти них, наражаються на помсту. Така погроза міститься в копії ремарок заступника посла Північної Кореї в ООН Кім Ін Рена до засідання Комітету Генеральної Асамблеї ООН з питань ядерної зброї

Зараз ви читаєте новину «США готуються використати ядерні бомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі