четвер, 31 липня 2008 11:19

США чекають від українців єдиної думки про НАТО

США закликають українців сформувати єдину думку з приводу вступу України в НАТО. Про це сказав в інтерв"ю "5 каналу" заступник держсекретаря США Ден Фрід.

"Думаю, що краще, що можуть зробити українці в такій ситуації - висловити єдину думку, чи хочуть вони самі приєднатися до НАТО", - сказав він.

Фрід підкреслив, що рішення українців буде дуже важливе для держави, і прийняти його повинні саме вони, а не американці.

Він відзначив, що у представників європейських держав можуть бути які-небудь зауваження щодо євроатлантичної перспективи України.

"Мені здається, у європейців є цілий список питань, їх може хвилювати і реакція Росії, їх також може хвилювати наявність двох точок зору в Україні, так само як і проблеми в Грузії", - сказав він.

Фрід нагадав, що жодна держава, що не входить в НАТО, не може ветувати рішення альянсу.

США мають намір підтримати приєднання України до ПДЧ НАТО в грудні.

3 квітня учасники саміту НАТО в Бухаресті (Румунія) вирішили перенести розгляд питання про приєднання України до Плану дій з членства в альянсі на грудень.

За матеріалами: 5 канал, Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «США чекають від українців єдиної думки про НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі