середа, 09 грудня 2020 01:41

SpaceХ несподівано скасувала запуск корабля Starship

SpaceХ несподівано скасувала запуск корабля Starship
Запуск космічного корабля Starship не відбувся. Фото: NASA/SpaceX

Компанія Ілона Маска SpaceХ скасувала запуск першого прототипу міжпланетного космічного корабля Starship, який. Він зокрема, має доставити людину на Марс, за 1,3 секунди до старту двигунів.

Восьму тестову модель багаторазового міжпланетного космічного корабля Starship планували запустити на 15 кілометрів та згодом здійснити керовану вертикальну посадку назад на стартовий майданчик о 00:37 за Києвом.

Starship SN8 встановлено на пусковому комплексі в містечку Бока Чика, штат Техас.

Напередодні Маск зазначав, що з "ймовірністю ⅓ (33.3% — ред) запуск пройде успішно".

Раніше компанія Ілона Маска SpaceX скасувала запуск ракети-носія Falcon 9, яка повинна була доставити на орбіту Землі військовий GPS-супутник, за дві секунди до старту двигунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка вартість статків Ілона Маска

Засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск вважає, що людину можна буде відправити на Марс у найближчі 6 років, у кращому випадку – до 2025 року.

За його словами, відправка людини на Марс "із високою долею ймовірності" відбудеться, за сприятливих обставин це може відбутись через 4 роки. Впродовж наступних 2-х років очікується, що на Марс полетить космічний корабель компанії SpaceX без людей на борту.

Зараз ви читаєте новину «SpaceХ несподівано скасувала запуск корабля Starship». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі