четвер, 21 жовтня 2021 17:20

"Сонний тур": у Гонконзі запустили спеціальний автобус, де можна поспати

"Сонний тур": у Гонконзі запустили спеціальний автобус, де можна поспати
У Гонконзі страждають безсонням приблизно 2,2 млн людей. Фото: pixabay.com

У Гонконгу запустили 5-годинний автобусний тур для тих, хто засинає у громадському транспорті.

Пасажирам двоповерхового автобусу видають маски для очей і беруші, пише AP. Квиток коштує від $13 до $51 з людини, залежно від того, на якому поверсі обрати місце.

"Я побачив допис друга, який скаржився, що напружений через роботу й не може спати вночі. Але він міг спати, коли їхав у автобусі. Саме його історія надихнула запустити тур", - розповів менеджер із маркетингу Ulu Travel Кеннет Конг.

Перший "сонний тур" відбувся 16 жовтня, на нього розпродали всі квитки. Деякі пасажири взяли ковдри, капці та подушки для подорожей. Автобус зупинявся на острові Лантау та в зоні обслуговування літаків поблизу аеропорту Гонконгу, щоб ті пасажири, які прокинулися, могли пофотографуватися.

Дослідження 2012 року показали, що в Гонконзі страждають від безсоння приблизно 2,2 млн людей. Деякі жителі регіону асоціюють громадський транспорт зі сном і легше засинають в автобусі, ніж удома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний тайфун сколихнув Гонконг: є загиблі й постраждалі

Люди, які пізно лягають спати, з часом стикаються зі змінами в організмі. Недосипання завдає поганих наслідків здоров'ю: депресію, хвороби серця та ожиріння. Дослідники виявили, чому так важливо засинати до 23:00. Саме в цей час починається фаза повільного сну, і мозок устигає відновлюватися, що добре впливає на всі системи організму.

Зараз ви читаєте новину «"Сонний тур": у Гонконзі запустили спеціальний автобус, де можна поспати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі