середа, 15 травня 2019 11:42

Сьогодні відзначають Міжнародний день сім'ї

Сьогодні відзначають Міжнародний день сім'ї
З сім'ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Фото:static.ukrinform.com

15 травня святкують Міжнародний день сім'ї.

Іменини цього дня також мають Борис, Гліб, Давид, Іван, Зоя, Михайло, Роман, пише "Прямий".

Міжнародний день сім'ї встановила Генеральна Асамблея ООН 1993-го. Його відзначають щорічно 15 травня (резолюція A/RES/47/237 від 20 вересня 1993-го).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гугл присвятив незвичний дудл до міжнародного свята праці

Заснували цей день, щоб звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім'ї. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім'ї - єдність всієї людської сім'ї, членом якої вона є, перебуває під загрозою.

Сім'я є одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини. Вона розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.

Сім'я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності та розвитку. Завдяки сім'ї міцніє та розвивається держава, зростає добробут народу.

У всі часи за ставленням держави, а також за станом сім'ї в суспільстві робили судження про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім'ї та держави - необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

Із сім'ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина.

23 квітня у 190 країнах світу відзначають День книги та авторського права. Його проголосили на 28 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 1995-го на честь 3 геніїв світової літератури Вільяма Шекспіра (1564-1616), Мігеля де Сервантеса (1547-1616) та Інки Гарсіласо де ла Веги (1539-1616).

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають Міжнародний день сім'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі