неділя, 11 липня 2021 13:53

Сьогодні в космос полетить британський мільярдер

Сьогодні в космос полетить британський мільярдер
Сьогодні, 11 липня, британський мільярдер Річард Бренсон має відправитися в суборбітальний політ. Фото: virgingalactic.com

Сьогодні британський мільярдер Річард Бренсон має відправитися в суборбітальний політ на своєму космічному кораблі VSS Unity. На борту ракетоплана буде команда з двох пілотів і чотирьох фахівців, включаючи самого Бренсона. Разом з мільярдером полетять головний інструктор-космонавт Бет Мозес, провідний інженер з експлуатації Колін Беннетт і віце-президент зі зв'язків з урядом Сіріша Бандла. Космольотом керуватимуть пілоти Virgin Galactic Дейв Маккей і Майкл Масуччі.

Онлайн-трансляцію випробувального пуску показуватимуть на Youtube-каналі аерокосмічної компанії Бренсона Virgin Galactic о 17.30 за київським часом.

Планується, що ракетоплан VSS Unity підніметься в повітря за допомогою літака-носія White Knight Two. На висоті 15 км він відокремиться. Далі корабель включить власний двигун і розженеться до надзвукових швидкостей, виходячи на космічну висоту. Політ триватиме 2,5 години, але невагомість на борту буде відчуватися лише протягом 5-6 хвилин.

Максимальна висота польоту, яку підкорив VSS Unity, на сьогодні становить 89 км. Командування військово-повітряних сил США вважає кордоном космосу висоту в 80 км, тоді як Міжнародна авіафедерація визначає кордон космосу в 100 км.

Напередодні, 22 травня, Virgin Galactic провела успішний запуск VSS Unity з двома пілотами на борту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали революційний дизайн новітнього космічного корабля

Бренсон своїм польотом прагне випередити в космосі найбагатшу людину світу, засновника Amazon Джефа Безоса. Той планує полетіти 20 липня на кораблі заснованої ним компанії Blue Origin. Мільярдер збирається здійснити політ зі своїм братом, а також з переможцем публічного аукціону, що купив квиток за 28 мільйонів доларів, і легендарною льотчицею 82-річною Воллі Фанк.

Зараз в сфері космічного туризму Virgin Galactic конкурує з американською Blue Origin, створеною в 2000 році Джефом Безосом.

Virgin Galactic була заснована в 2004 році. Її мета - налагодити туристичні суборбітальні космічні польоти і запуски невеликих штучних супутників. У перспективі планується і освоєння орбітальних польотів. Перший ракетоплан компанії VSS Enterprise зазнав аварії в 2014 році. Йому на зміну прийшов VSS Unity, який здійснив перший політ в 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в космос полетить британський мільярдер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі