четвер, 22 квітня 2021 16:36

Щодня в Європі зникає 17 дітей мігрантів

Щодня в Європі зникає 17 дітей мігрантів
Дитина-мігрант чекає на потяг до Сербії в грецькому місті Гевгелія, на греко-македонському кордоні / Getty Images

Розслідування видання The Guardian і міжнародного журналістського колективу Lost in Europe показало, що з січня 2018 року по грудень 2020-го в Європі зникли без безвісти 18 292 дітей-мігрантів, тобто 17 дітей в день.

Тільки торік пропало безвісти 5768 дітей у 13 країнах Європи. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад сотню нелегалів загинули в човні, що вибухнув

Більшість дітей, які зникли безвісти за останні три роки, приїхали в Європу з Марокко, Алжиру, Еритреї, Гвінеї та Афганістану. 90% - хлопчики й приблизно кожен шостий молодший 15 років.

Результати розслідування викликають запитання, чи європейські країни можуть і хочуть захищати дітей-мігрантів, які живуть в Європі без дорослих батьків.

За словами керівниці відділу захисту і міграції організації Missing Children Europe Федеріки Тоскано, діти-мігранти без супроводу серед найбільш уразливих до насильства, експлуатації та торгівлі людьми.

"Злочинні організації дедалі частіше націлені на дітей-мігрантів. Особливо на тих, хто без супроводу дорослих. Багато з них стають жертвами трудової чи сексуальної експлуатації, примушення до жебрацтва та торгівлі людьми", - каже Тоскано.

Розслідування враховує дані всіх зниклих безвісти неповнолітніх з 27 країн ЄС, а також з Норвегії, Молдови, Швейцарії та Великої Британії. Отримана інформація часто була неповною. Це означає, що справжня кількість зниклих може бути значно більшою.

Зараз ви читаєте новину «Щодня в Європі зникає 17 дітей мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі