вівторок, 19 січня 2021 11:24

Соцмережу ультраправих активістів розблокували завдяки сприянню Росії

Соцмережу ультраправих активістів розблокували завдяки сприянню Росії
Соцмережу ультраправих активістів розблокували. Фото: kod.ru

Соцмережу Parler, якою користуються американські ультраправі, розблокували завдяки сприянню російських технологічних компаній.

Про це повідомляє Reuters.

11 січня мережу відключили від Amazon Wed Services і вона зникла з інтернету. Parler звинуватили в безконтрольному насильницькому контенті.

Користувачі цієї соцмережі розповсюджували підтримку насильства в Капітолії 6 січня та заклики до штурмів та бунтів. Через це Apple і Google видалили додаток зі своїх сторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильники QAnon хотіли зірвати інавгурацію Байдена

Стало відомо, що сайт належить компанії Ddos-Guard, яку контролюють двоє росіян.

"DDos-Guard зазвичай надає такі послуги як захист від атак типу "відмова в обслуговуванні", – повідомив експерт з інфраструктури Рональд Гілметт.

Генеральний директор Parler Джон Матц і представники DDoS-Guard не відповіли на запити агенції про коментарі.

Reuters повідомили, що компанія працює з расистськими та ультраправими сайтами та організаціями за підтримки уряду Росії.

За місяць до штурму будівлі Капітолія у Вашингтоні прихильниками чинного президента США Дональда Трампа ультраправі активісти отримали велике пожертвування в біткоїнах на суму $522 тис.

Зараз ви читаєте новину «Соцмережу ультраправих активістів розблокували завдяки сприянню Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі