пʼятниця, 20 березня 2020 15:37

Щоб уникути спалаху коронавірусу, з тюрем випускають в'язнів

Щоб уникути спалаху коронавірусу, з тюрем випускають в'язнів
У США достроково випускають ув'язнених, щоб зменшити ймовірність спалаху коронавірусу у виправних закладах. Фото: unsplash.com

У США випускають ув'язнених із тюрем у зв'язку з пандемією коронавірусу. Карантинній "амністії" підлягають в'язні старші за 50 років та ті, хто відбуває покарання за нетяжкі злочини з мінімальним ризиком повторення.

Таким чином намагаються стримати поширення хвороби всередині виправних закладів після виявлених випадків, повідомляє New York Post.

У першого ув'язненого на острові-в'язниці Райкерс в межах Нью-Йорка виявили коронавірус у середу. Це сталося через декілька годин після того, як офіцер з виправлення у в'язниці також підтвердив, що має цю хворобу.

Того ж дня мер Нью-Йорка Біл де Блазіо заявив, що місто найближчим часом сформує список людей, яких варто звільнити. Мова йде про ув'язнених за незначні злочини, а також про людей, які є найуразливішими щодо захворювання, в тому числі старших за 50 років.

Випадки ураження Сovid-19 також виявили серед ув'язнених інших нью-йоркських в'язниць - зокрема "Сінг Сінг". У ній, до слова, відбуває ув'язнення голлівудський продюсер Гарві Вайнштейн. Найближчим часом його планують перевести в інший виправний заклад.

Таким чином, влада Нью-Йорка застосувала досвід інших штатів. Так в Огайо запровадили ряд заходів із зменшення чисельності ув'язнених. У судах прискорили розгляд справ за скороченою процедурою, щоб скоротити кількість тих, хто чекає на вирок. Правопорушників, які вчинили ненасильницькі злочини, випускають на випробувальний термін під нагляд поліції. Понад 200 ув'язнених звільнили з в'язниці графства Куягога в Огайо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус шириться світом: статистика жертв та скільки людей вилікувались

Водночас у Лос-Анжелесі достроково звільнили понад 600 ув'язнених протягом двох тижнів. Окрім того, скоротили кількість щоденних арештів в середньому з 300 до 60.

Правозахисники закликають пенітенціаріїв переглянути умови утримання в'язнів. Наголошується, що у в'язницях США й у звичайний час виникають складнощі із запобіганням переданню захворювань, тож ув'язнені наражаються на ще більшу небезпеку під час кризи охорони здоров'я, пов'язаної з пандемією коронавірусу.

Всесвітня організація охорони здоров'я роз'яснила, що тіла померлих від коронавірусу людей не несуть загрози зараження інфекцією COVID-19. Патоген, що викликає цю хворобу, "поширюється повітряно-крапельним шляхом, а не так, як, наприклад, у випадку з Ебола".

Зараз ви читаєте новину «Щоб уникути спалаху коронавірусу, з тюрем випускають в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі