вівторок, 27 жовтня 2020 18:10

Скасують перехід на літній і зимовий час

Скасують перехід на літній і зимовий час
Скульптура з годинників на одній із зупинок у Парижі. Ілюстративне фото / Reuters

Із 2021-го в ЄС мали б скасувати переведення стрілок на літній та зимовий час.

У неділю у країнах ЄС, як і в Україні, переводили стрілки годинника на зимовий час. Це мало бути останнє переведення, бо в березні 2019-го Європарламент проголосував за скасування переведення стрілок годинників. За 2020-й влади країн - членів Євросоюзу мала вирішити, який час залишити – літній чи зимовий. Проте коронакриза відсунула вирішення питання в національних парламентах принаймні на рік. Про це пише видання The Local.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна переходить на зимовий час: корисні поради для адаптації

У загальноєвропейському опитуванні 2018-го близько 80% європейців виступили за припинення зміни часу на літній та зимовий. Водночас більшість також вважає за краще залишити літній час.

Європарламент виклав первинний графік, за яким всі держави-члени мали вирішити до квітня 2020-го, який кожній країні залишити час. Але оскільки в квітні лютувала пандемія Covid-19, зміна стрілок годинників не була в пріоритетах. Відтак більшість країн не ухвалили необхідного закону.

Тепер, імовірно, цей крок відкладуть як мінімум на рік. У цьому випадку 28 березня 2021-го годинники знову переведуть.

Літній час вводили задля економії енергії. Проте критики кажуть, що зміна годин негативно впливає на сон і здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Скасують перехід на літній і зимовий час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі