пʼятниця, 21 вересня 2018 17:30

Сирія запустила ракети за 40 хвилин після авіаудару F-16 - експерти

Сирія запустила ракети за 40 хвилин після авіаудару F-16 - експерти
Іл-20 збили біля берегів Сирії вночі з понеділка на вівторок. Фото: СЕГОДНЯ

Сирійська система протиповітряної оборони відкрила вогонь за 40 хв. після атаки ізраїльських літаків на сирійську базу "Латакія" у понеділок. Про це йдеться в звіті, який Тель-Авів передав росіянам сьогодні. Він стосується збитого над Середземним морем Іл-20.

Документ на 40 сторінках описує, що урядові ППО випустили десятки зарядів без попередження. Не цілилися і не перевірили, чи є російський літак у небі, Випустили десятки ракет різних типів. У тому числі, SA-5, яка у лютому збила ізраїльський літак над Галілеєю, передає зміст доповіді Times of Israel.

До делегації, яка прибула до Москви, входив командувач ізраїльської армії Амікама Норкіна. Під час обговорення делегації Кремля і Тель-Авіва прийшли до висновку, що у збитті Іл-20 винні сирійці. Хоча росіяни досі продовжують звинувачувати Ізраїль у ЗМІ, наголошує видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не рахуючи Іл-20 - супутник зняв результати ізраїльського авіаудару

Між 2 країнами існує система взаємного попередження. Завдяки їй російські та ізраїльські війська успішно провели більше 200 атак протягом останніх 2 років.

Близько 22:00 18 вересня 4 ізраїльські винищувачі F-16 на низькій висоті над морем пройшли повз французький корабель "Овернь", щоб не помітили радари. Судно в той час випустило у невідомому напрямку кілька крилатих ракет, за даними росіян. Російський Іл-20 із 15 військовими на борту ішов на посадку після закінчення патрулювання. F-16 зайшли в його повітряний коридор, але нижче. Здійснили 2 удари і повернули. Бомби влучили у військову базу, аеродром, алюмінієвий завод і нафтобазу. Сирійські системи ППО, надані Кремлем, спробували збити нападників, але влучили у Іл-20. Кремль звинуватив у загибелі росіян Ізраїль.

Зараз ви читаєте новину «Сирія запустила ракети за 40 хвилин після авіаудару F-16 - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі